Home // Events

Margriet Sjoerdsma & Egbert Derix

vrijdag 25 januari 2019 - 20:15


Zangeres Margriet Sjoerdsma en Egbert Derix gaan vanaf oktober 2018 samen het podium op met hun programma ‘Favourite Songs’. Ze spelen in dit programma songs teruggebracht tot de essentie. De intimiteit van stem en piano, hier en daar aangevuld met een ander instrument. De nadruk ligt op hun favoriete songs uit de jaren ’80. Van Leonard Cohen tot Tracy Chapman en van Billy Joel tot Tom Waits. Ook schrijven Sjoerdsma en Derix speciaal voor deze concertreeks samen een aantal nieuwe songs.
Margriet tourde eerder langs de Nederlandse theaters met het programma ‘A tribute to Eva Cassidy’ samen met violist Dan Cassidy, de broer van Eva. Sjoerdsma’s eerste drie cd’s brachten haar op podia als het North Sea Jazz festival, het Concertgebouw en Paradiso.

Egbert Derix is een zeer graag geziene gast in Acoustic Alley, tweemaal eerder speelde hij met Iain Matthews, maar hij begeleidde tal van andere topartiesten.

Egbert Derix: pianist, componist, arrangeur en docent aan Fontys Rockacademie in Tilburg. Hij is mede-oprichter van het Searing Quartet.

Hij studeerde piano aan het Conservatorium Maastricht bij Irvin Rochlin, Frank Giebels en Louise Wolfs.

In New York volgde hij lessen bij David Berkman en Steve Kuhn.

Derix werkt samen met musici uit binnen- en buitenland, waaronder de Britse singer-songwriter Iain Matthews, John Helliwell (Supertramp), Eric Vloeimans, Ton Engels, Steve Hogarth (Marillion), Leo Janssen, Renée van Wegberg en Fish.


Klik hier voor een ticket voorverkoop overzicht.

Locatie: Theater In de Steeg