27 juni: Dougie MacLean in het Zuiderparktheater

Op 27 juni het toetje van dit seizoen: Dougie MacLean in het openluchttheater in het Haagse Zuiderpark. Het belooft een bijzondere avond te worden.

7 juni: Tish Hinojosa (V.S.)

Tish Hinojosa, Amerikaanse songwriter met een enorme staat van dienst verzorgt op vrijdag 7 juni een optreden in Theater In de Steeg. Onlangs bracht zij haar vijftiende album uit. ‘West’ betekent voor deze country-folk zangeres met latino roots een nieuw begin.
“I’m gonna find me a new song to sing,” verklaart Tish Hinojosa op het titelnummer van haar nieuwe album, West, het eerste sinds 2013. Sinds zij vijf jaar geleden terugkeerde naar Austin moest Hinojosa zowel emotioneel als fysiek genezen van een gebroken huwelijk en een serie ernstige operaties. Die wedergeboorte is terug te horen in de teksten van dit klassieke country-album.
“Music flows through cracks and scars”, zingt ze op een eerbetoon aan “My Good Guitar”, dat vertelt hoe Tish een gewaardeerde akoestische gitaar repareerde, handgemaakt door de bekende gitaarbouwer John Dillon.. “We’ve both been through a lot, and now we’re back in action”
Zowel gitaar als eigenaar klinken nieuw en levendig als altijd. Het titelnummer ‘West’is geïnspireerd op een openbaring tijdens een roadtrip door Arizona, waar Tish getuige was van een verbluffende zonsondergang gevolgd door een apocaliptische onweersbui.
“Dit album gaat absoluut over vernieuwing”, zegt ze. “Terug op de been komen, mijn gezondheid en creativiteit herwinnen”.

24 mei: Steam Power terug in Acoustic Alley

Op vrijdag 24 mei keert Steam Power terug in Acoustic Alley: vier topmuzikanten uit het akoestische circuit: Fay Lovsky, Laurens Joensen, Joost van Es en Janos Koolen. Zij brengen een flinke dosis bluegrass prachtige liedjes,‘vier’tuoos snarenspel en een flinke scheut humor. Plaats van handeling is het intieme Theater In de Steeg in het centrum van Den Haag. Het optreden begint om 20:15 u. Tickets zijn te bestellen via www.acousticalley.nl.
Onderweg op een bed van snaren worden verhalen gedeeld en melodieën uitgewisseld. Op zoek naar de zuiverste noot in een reis die nooit eindigt. Steam Power speelt met, ‘virtuoos snarenspel, grotendeels eigen werk met een flinke dosis bluegrass. De vier muzikanten: FAY LOVSKY: zang, basgitaar, LAURENS JOENSEN: zang, gitaar. JANOS KOOLEN: zang, mandoline, banjo en JOOST VAN ES: zang, viool hebben hun muzikale sporen ruim verdiend. Ze betraden podia in binnen- en buitenland en ze zijn op vele albums te horen. Ze speelden met o.a. Henny Vrienten, Frédérique Spigt, Kaz Lux, Magna Carta en Pat Metheny. Maar juist in een intieme ruimte en niet in dienst van grote namen gebeurt het. Onderling gelijkwaardig kan de creativiteit vloeien en wordt elk optreden een nieuw avontuur met prachtige teksten en instrumentale virtuositeit.