Home // Over ons

Over ons

Acoustic Alley logoAcoustic Alley is een initiatief van Frank Bukkems en Marlies Willemsen. Als liefhebbers van singersongwriters en Americana misten zij een geschikte locatie in de regio Den Haag voor dergelijke muziek. Zij ontdekten dat zij niet de enigen waren en besloten om een podium op te zetten waar artiesten kleinschalige, intieme concerten konden geven. Theater In de Steeg aan het Haagse Westeinde bleek een geschikte locatie voor hun plannen en op 5 oktober 2003 startte het eerste seizoen Acoustic Alley. Remmelt, Muus & Femke en Tuesday Child waren die oktoberdag de eerste artiesten die een invulling gaven aan ‘singer/songwriters op zondagmiddag’. Verspreid over zes zondagen volgden datzelfde seizoen nog twaalf artiesten en bands. Op 15 mei 2004 verzorgde Acoustic Alley een deel van de programmering van het Langweiligkeit Festival in de Haagse binnenstad. Het eerste seizoen werd afgesloten met een ingelast concert van John Vester.

Acoustic Alley kende al direct een goede start: mooie optredens, goede bezoekersaantallen en positieve reacties. Diverse media (waaronder de internet site 3voor12 en de Haagsche Courant) besteedden aandacht aan het jonge initiatief. Sinds het derde seizoen organiseerde Acoustic Alley elk jaar een Singersongwriterdag. Vanaf seizoen 2012-2013 is Acoustic Alley verhuisd van zondagmiddag naar de vrijdagavond.

Acoustic Alley is een werkgroep van de Vincentius Vereniging Den Haag (KvK 27107472) www.vincentiusdenhaag.nl Thuisbasis van Acoustic Alley is Theater In de Steeg, Westeinde 165a 2512GX Den Haag