Home // Nieuws // Luisterpodia bundelen krachten

Luisterpodia bundelen krachten

Luisterpodia bundelen krachten
Zeventien Luisterpodia verspreid over Nederland hebben de krachten gebundeld.
Op vrijdag 14 september wordt hun nieuwe website gelanceerd met een forumdiscussie en uiteraard, met een luisterconcert (Ad Vanderveen & combo). Dit alles vindt plaats bij Acoustic Alley in Den Haag.
Intieme en sfeervolle setting
Deze zomer berichtten de media uitgebreid over de ‘The Dutch disease’ en de ‘lul niet lolly’’, een poging van concertzalen om het storende geklets tijdens optredens tegen te gaan. We kunnen rustig stellen dat Luisterpodia dus een terechte plek innemen in het aanbod van concertzalen Ze bieden een plek waar muzikanten én publiek een ongestoorde muziekbeleving kunnen ervaren, veelal in een intieme en sfeervolle setting. De locaties zijn bijzonder; van een kerkje en een café tot een klein theater en een oude fabriek.

Bij je gevoel komen
Praten tijdens een optreden is bij Luisterpodia uit den boze, de concertbezoekers begrijpen dat. Ze komen voor de muziek, die muziek heeft niet de functie van behang. Het kletsen gebeurt van tevoren en na afloop, maar niet tijdens een optreden. De podia kiezen bewust voor een opzet waarbij de muziek centraal staat en waardoor je echt door de muziek geraakt kunt worden. Dat vinden ze belangrijk omdat je door te luisteren meer bij je gevoel kunt komen. Het is niet jachtig, er is geen ruis, geen afleiding, daardoor kan het écht binnenkomen zoals de muzikant het bedoeld heeft.
Voor artiesten zijn deze podia de krenten uit de pap, want zij bieden gelegenheid om het verhaal achter hun songs over het voetlicht te brengen.

Wij doen het anders: terug naar de essentie
“Wil je echt terug naar de essentie van de muziek dan moet je bij ons zijn. Door ons te organiseren hopen we op meer bekendheid en meer aandacht. We hebben er een mening over en doen het anders, nu is de tijd rijp om daar meer ruchtbaarheid aan te geven.” (Bart Hendriks, podium ‘In the Woods’)

Ook zij willen terug naar de muziek
Kenners en liefhebbers van muziek als: Jan Donkers, Hubert van Hoof, Leo Blokhuis, Freek de Jonge en staan achter onze doelstelling en hebben zich bereid verklaard om zich als ambassadeur aan Luisterpodia.nl te verbinden.

Luisterpodia feiten
• Geen hinderlijk gepraat tijdens een optreden
• Intieme setting
• Diverse genres: singer-songwriter, Americana, folk, blues, pop,
• 17 podia in Nederland ( met nieuwe aanmeldingen in de portefeuille)

Posted in Nieuws

Comments are closed.